söndag 5 juli 2009

En vanlig dag i stallet


Hej allihopa!
En vanlig dag i stallet börjar vi vid halv sju med fodring. Klockan sju släpper vi ut de första hästarna på skritten, under tiden mockar vi alla boxar, rullar upp lindor och sopar. Klockan åtta är det byte på skritten och sen är det dags för oss att äta frukost.
Vid niotiden börjar vi rida, Malin gör en lista varje kväll med morgondagens plan så vi vet vem som ska rida vilken häst. Vi rider alltid alla hästar på förmiddagen och då går de också ut på hagen. Vi har alla hästar i hagen varje dag om inte vädret är allt för dåligt (eller hästarna är allt för tjocka!). När vi är färdigridna putsas alla sadlar och träns vi använt under dagen. Innan vi går på lunch mockar, fodrar och sopar vi.
Eftermiddagen börjar vid tvåtiden då ett par av hästarna går en runda till på skritten. Alla hästar blir sen ryktade och får boxarna mockade. Det städas också en hel del, det värsta jag vet är när det är stökigt i stallet!
Klockan fem kvällsfodrar vi och sen är vi klara för dagen. Senare på kvällen går en av oss ner och kollar till hästarna och lägger på mer täcken om det behövs.
Just nu har Malin bara sju hästar i stallet så det är ganska lugna dagar, min favvo för tillfället är nog Räven (på bilden) och Tamina... och Actrice!

1 kommentar:

  1. Åh räven!! =) Kul att se att han gått så bra nu ett tag!! Och kul att höra att han är favvo!! ;)

    /ullis

    SvaraRadera